Gekoelde Blikken

Gekoelde Blikken

Wat kan hier je verwachten?

In de media vallen me soms dingen op over fotografie (Categorie - zie links: "Foto's in de media"); het levensverhaal van mijn schoonvader ("Maurits Van Neck drijft zijn zaken op" - categorie: "Maurits Van Neck") had hier een plaatsje en wordt nu in afleveringen gepresenteerd evenals mijn bevindingen die ik over het "Boekske" (1770) van de H. Barbara bijeensprokkelde (categorie: H. Barbara").
Samengevat met een flinke knipoog tot "Gekoelde blikken".

Cairopolis: Gent van 22/02/2013 tot 20/05/2013 in Sint-Pietersabdij.

Foto's in de mediaGeplaatst door Bert Deruyck 25 feb, 2013 21:49:36

Op 25 januari 2011 streken reporters van over de hele wereld neer op het Tahrirplein, om de roep van het volk om vrijheid uit eerste hand vast te leggen. Een revolte was begonnen in Egypte.

Bron

Een jaar later gingen vier Belgische fotografen - Filip Claus, Bieke Depoorter, Zaza Bertrand en Harry Gruyaert - in Caïro op zoek naar de maatschappelijke onderstromen waarop Tahrir drijft. Ze volgden met een documentaire outsiders-blik de straten die deze stad dooraderen en sleuren ons mee in het sociale weefsel. Eerder dan te focussen op de dagelijkse stroom van nieuwsfeiten, legden ze zich toe op individuele verhalen van mensen en plaatsen die in hun eigen specificiteit andere spanningsvelden voor ons blootlegden. Deze zoektocht leverde een beeld op met veel meer dimensies dan hetgeen we in de media voorgeschoteld krijgen.

  • Reacties(0)//www.bertderuyck.be/#post22