Gekoelde Blikken

Gekoelde Blikken

Wat kan hier je verwachten?

In de media vallen me soms dingen op over fotografie (Categorie - zie links: "Foto's in de media"); het levensverhaal van mijn schoonvader ("Maurits Van Neck drijft zijn zaken op" - categorie: "Maurits Van Neck") had hier een plaatsje en wordt nu in afleveringen gepresenteerd evenals mijn bevindingen die ik over het "Boekske" (1770) van de H. Barbara bijeensprokkelde (categorie: H. Barbara").
Samengevat met een flinke knipoog tot "Gekoelde blikken".

Cairopolis: Gent van 22/02/2013 tot 20/05/2013 in Sint-Pietersabdij.

Foto's in de mediaGeplaatst door Bert Deruyck 25 feb, 2013 21:49:36

Op 25 januari 2011 streken reporters van over de hele wereld neer op het Tahrirplein, om de roep van het volk om vrijheid uit eerste hand vast te leggen. Een revolte was begonnen in Egypte.

Bron

Een jaar later gingen vier Belgische fotografen - Filip Claus, Bieke Depoorter, Zaza Bertrand en Harry Gruyaert - in Caïro op zoek naar de maatschappelijke onderstromen waarop Tahrir drijft. Ze volgden met een documentaire outsiders-blik de straten die deze stad dooraderen en sleuren ons mee in het sociale weefsel. Eerder dan te focussen op de dagelijkse stroom van nieuwsfeiten, legden ze zich toe op individuele verhalen van mensen en plaatsen die in hun eigen specificiteit andere spanningsvelden voor ons blootlegden. Deze zoektocht leverde een beeld op met veel meer dimensies dan hetgeen we in de media voorgeschoteld krijgen.

  • Reacties(0)//www.bertderuyck.be/#post22

Foto van papa kan Brusselse studente klein fortuin opleveren.

Foto's in de mediaGeplaatst door Bert Deruyck 21 feb, 2013 12:56:48

Andréa Azéma, een 23-jarige Brusselse studente aan de kunstacademie La Cambre in Brussel kan liefst 35.000 euro winnen met deze ietwat mysterieuze foto ("Dad, 2012") van haar vader in een restaurant op Kerstmis 2012. De foto bezorgde haar een ticket voor de finale van de grootste fotowedstrijd ter wereld voor studenten, de Sony World Photography Awards Student Focus 2013. De andere finalisten vind je hier.
Aan de voorrondes namen 20.000 studenten van zo'n 230 fotoscholen deel.

Bron 1; bron 2

  • Reacties(0)//www.bertderuyck.be/#post21

Dendermondenaar wint straatfotografiewedstrijd in Chicago

Foto's in de mediaGeplaatst door Bert Deruyck 20 feb, 2013 17:24:42

Artur Eranosian, een fotograaf van 23 jaar uit Dendermonde, heeft in Chicago een straatfotografiewedstrijd gewonnen: GRAND PRIZE WINNER
CHICACO STREETPHOTOGRAPHY CONTEST 2013. Met deze foto:

Alle prijswinnaars vind je hier.

Bron.

  • Reacties(0)//www.bertderuyck.be/#post20

Fotografe Carol Verstraete wordt de nieuwe uitbater van café Ons Huis in Baardegem

Foto's in de mediaGeplaatst door Bert Deruyck 20 feb, 2013 16:50:59

Fotografe Carol Verstraete wordt de nieuwe uitbater van café Ons Huis in Baardegem. Ons Huis is zowat de enige horecazaak in Vlaanderen waar de aandeelhouders hun eigen uitbater mogen kiezen. Bron.

Carol was een tijdlang fotografe van Het Nieuwsblad, zo meldt de krant met enige trots. Ze werd vervangen door de redactionele medewerkers die hun bijdragen maar zelf fotografisch moesten illustreren. Tegelijk werden ook lezers uitgenodigd om foto's in te sturen. Wellicht besparingen ...

  • Reacties(0)//www.bertderuyck.be/#post19

World Press Photo

Foto's in de mediaGeplaatst door Bert Deruyck 15 feb, 2013 17:19:20

Paul Hansen heeft de World Press Photo van het jaar gemaakt. De foto van de Zweedse krantenfotograaf toont de begrafenisstoet van 2 Palestijnse kinderen die omkwamen tijdens een Israëlische raketaanval tegen Gaza. Ook de Belg Stephan Vanfleteren won een prijs met deze foto uit Guinea in de categorie Staged Portraits .

  • Reacties(0)//www.bertderuyck.be/#post18
Volgende »